Jambalaya
Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Jambalaya. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Jambalaya is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's appreciated by millions daily. It is easy, it's fast, it tastes yummy. Jambalaya is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Jambalaya, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Jambalaya delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Jambalaya using 17 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
La forma más barata de servir a una multitud de personas, el jambalaya es uno de los platos favoritos de Luisiana que se origina en los cajunes del sur del país, donde la comida a menudo escaseaba. En ese momento, había muchos esclavos en el país, por lo que la palabra jambalaya supuestamente deriva del francés jambon, o jamón, y del africano aya, que significa arroz.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Jambalaya:
- 250 g arroz largo
- 450 g gambas
- 150 g pechuga de pollo a tacos
- 800 g tomates picados sin piel
- 200 g andouille (si no la encontramos chorizo picante)
- 2 ramas apio
- 1 cebolla grande
- 1/2 pimiento rojo
- 1/2 pimiento verde
- 2 dientes ajo
- 1 cucharada sopera aceite de oliva
- 1 cucharadita cayena molida
- 3 cucharadas perejil picado
- 1/2 cucharada tomillo
- 1/2 cucharada oregano
- 1 hoja laurel
- 220 g salsa de tomate casera o tomate frito
Instructions to make to make Jambalaya
- Preparamos todos los ingredientes, para ello molemos las cayenas necesarias para conseguir la medida. Este punto es importante pues como comentábamos es un plato que debe picar, esta especia junto con el embutido picante dará ese resultado. Picamos el perejil, pelamos los ajos, limpiamos y cortamos en trocitos los pimientos, los tomates, la cebolla y el apio. Pelamos las gambas, cortamos la andouille o chorizo picante en lonchas y en cubitos el pollo.
- Añadimos el aceite a una sartén grande y honda. Pochamos la cebolla, el ajo, los pimientos y el apio hasta que la cebolla quede transparente, sazonamos.
- Subimos un poco el fuego. Es entonces cuando añadimos el perejil, la salchicha, el pollo, el laurel, el orégano, el tomillo y la cayena. Salteamos un par de minutos a fuego fuerte y volvemos a bajar a fuego medio. Cocinamos removiendo frecuentemente durante unos 5 minutos.
- Incorporamos los tomates, la salsa de tomate, un poco de sal y ¾ de litro de agua fría. Cocinamos sin tapar a fuego lento removiendo de vez en cuando durante otros 5 minutos.
- Agregamos el arroz y mezclamos bien. Llevamos de nuevo a hervir. Bajamos el fuego, tapamos ahora la sartén y cocinamos ahora a fuego lento durante 45 minutos o hasta que el arroz haya alcanzado su punto de cocción y absorvido la mayoría de líquido.
- Incorporamos las gambas y dejamos cocinar otros 5 minutos más.
- Quitamos la hoja de laurel y servimos con un poco más de cayena molida espolvoreada por encima.
As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or even more components or is a little essentially zesty, you can make simple modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes on time. When it comes to standard food preparation abilities for beginners you do not require to discover them however just if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a full guide to fast and also very easy lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will get your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Homemade Jambalaya. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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