Empanada crujiente de pollo y patatas fritas

Empanada crujiente de pollo y patatas fritas<br />

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
is one of the most popular of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes yummy. {Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
is something that I have loved my whole life. They're nice and they look wonderful.|They are fine and they look wonderful. Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
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Many things affect the quality of taste from Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
estimated approx 50 minutos.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
using 11 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve it.

Una receta deliciosa y distinta por la combinación de la farsa con la que preparamos la empanada. La masa es muy crujiente y el relleno lleno de sabor. Típica de Foz en la Mariña Lucense.

Ingredients and spices that need to be Get to make Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
:

  1. 500 gr harina
  2. 2 cebollas grandes
  3. 2 patatas grandes
  4. 1 pechuga de pollo grande
  5. 10 gr levadura de panadero
  6. Agua tibia
  7. 50 gr pimiento morrón asado, en tiras
  8. 1 sobre azafrán en polvo
  9. 1 cdts pimentón
  10. 1 pizca sal
  11. Aceite de oliva virgen extra

Instructions to make to make Empanada crujiente de pollo y patatas fritas

  1. Sobre una superficie plana colocamos la harina en forma de volcán y en el centro colocamos la harina desmenuzado y un poco de sal.
  2. Vertemos sobre la la levadura un poco de agua tibia (importante que no esté caliente) y amasamos, añadiendo poco a poco más agua, hasta obtener una masa homogénea y lista.
  3. Dejamos que repose, tapada con un paño, hasta que doble su tamaño.
  4. Mientras tanto, preparamos la farsa y para ello cortamos las cebollas en trozos pequeños, el pollo en cuadrados y pelamos y cortamos las patatas también en cuadrado del mismo tamaño que los del pollo.
  5. Freímos las patatas sin que se tuesten. Reservamos sobre papel absorbente.
  6. Retiramos de la sartén el exceso de aceite de freír las patatas y, saltemos el pollo durante unos minutos; añadimos la cebolla, el pimiento cortado en trozos menudos y rehogamos el conjunto. Dejamos cocinar durante unos minutos.
  7. Agregamos el azafrán y el pimentón y mezclamos para integrar con los ingredientes. Añadimos las patatas reservadas y rehogamos. Dejamos cocinar durante unos minutos. Separamos la sartén del fuego y reservamos los jugos de cocción de la farsa.
  8. Dividimos la masa en dos partes que sean más o menos iguales y, estiramos una de ellas.
  9. Colocamos la masa estirada sobre una placa de horno y vertemos sobre ella la farsa que teníamos reservada. Alisamos bien para que quede distribuida de una forma homogénea.
  10. Estiramos el resto de la masa y la colocamos sobre el relleno. Cerramos los bordes y hacemos un hueco en el centro de la empanada para prevenir que pueda reventar la masa mientras está en el horno. Adornamos la empanada con los restos de masa que nos puedan haber sobrado.
  11. Pintamos la empanada con los jugos de cocción que teníamos reservados y, la llevamos al horno, precalentado a 200º, durante unos 20 minutos o hasta que la empanada esté cocida y se mueva en el molde.
  12. Dejamos enfriar por completo antes de consumir.

As your experience as well as self-confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your individual preferences with time. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or even more components or is a little bit more or less spicy, you can make simple modifications to attain this goal. Simply put, start making your dishes promptly. As for fundamental cooking skills for newbies you don't require to discover them but just if you grasp some basic food preparation strategies.

This isn't a total guide to fast and also very easy lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Award-winning Empanada crujiente de pollo y patatas fritas
. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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